چین حذف ویندوز از دستگاه‌های دولتی را جلو انداخت | پکن به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا

  • کد خبر: ۴۳۸۷۹۲
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۶
چین حذف ویندوز از دستگاه‌های دولتی را جلو انداخت | پکن به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا
چین روند حذف نسخه اختصاصی ویندوز ۱۰ از رایانه‌های سازمان‌های دولتی و نهاد‌های وابسته به دولت را چند ماه جلو انداخته است؛ اقدامی که بخشی از تلاش گسترده پکن برای کاهش وابستگی به فناوری‌های آمریکایی و تقویت جایگزین‌های داخلی محسوب می‌شود.

شهرآرانیوز؛ چین روند کنار گذاشتن ویندوز مایکروسافت از برخی سیستم‌های دولتی را سرعت بخشیده است. بر اساس گزارش‌های منتشرشده در ۱۸ اوت ۲۰۲۶، وزارت امنیت دولتی چین اخیراً به برخی نهاد‌های وابسته به دولت دستور داده است نسخه سفارشی ویندوز ۱۰ مورد استفاده در رایانه‌هایشان را حذف کنند.

این اقدام قرار بود طبق برنامه قبلی در فوریه ۲۰۲۷ انجام شود، اما دستور جدید باعث شده فرایند حذف این سیستم‌عامل چند ماه زودتر آغاز شود.

چین کدام نسخه ویندوز را حذف می‌کند؟

این اقدام چین مربوط به حذف تمام نسخه‌های ویندوز از رایانه‌های شخصی مردم چین نیست؛ بلکه به یک نسخه سفارشی ویندوز ۱۰ برای نهاد‌های دولتی چین مربوط می‌شود.

این نسخه توسط شرکت C&M Information Technologies (CMIT) توسعه یافته است. CMIT یک سرمایه‌گذاری مشترک میان مایکروسافت و شرکت دولتی China Electronics Technology Group است که در سال ۲۰۱۶ با هدف سازگارکردن ویندوز با الزامات امنیتی چین ایجاد شد.

با وجود سفارشی‌سازی این نسخه برای بازار دولتی چین، پکن اکنون در حال کنار گذاشتن آن است.

دلیل حذف ویندوز چیست؟

مهم‌ترین دلیل اعلام‌شده، نگرانی‌های امنیتی درباره داده‌ها و استفاده از نرم‌افزار‌های خارجی است. منابع آگاه گفته‌اند دستور جدید وزارت امنیت دولتی چین از نگرانی‌های مربوط به امنیت داده‌ها ناشی شده است، هرچند مشخص نشده دقیقاً چه آسیب‌پذیری یا تهدید امنیتی خاصی باعث این تصمیم شده است.

در مقابل، مایکروسافت اعلام کرده است که از هیچ حادثه امنیتی مرتبط با این محصول اطلاع ندارد و این نسخه همچنان به‌روزرسانی‌های امنیتی معمول را دریافت می‌کند؛ بنابراین نمی‌توان گفت چین به دلیل کشف یک حفره امنیتی مشخص در ویندوز این سیستم‌عامل را حذف کرده است. تصمیم پکن بیشتر در چارچوب سیاست گسترده‌تر کاهش وابستگی به فناوری خارجی قابل تفسیر است.

چین به دنبال جایگزین داخلی برای ویندوز است

پکن طی سال‌های اخیر تلاش کرده است وابستگی سازمان‌های دولتی و شرکت‌های دولتی را به نرم‌افزار و سخت‌افزار خارجی کاهش دهد.

در حوزه سیستم‌عامل نیز چند شرکت چینی در حال توسعه جایگزین‌های مبتنی بر لینوکس هستند. از جمله Kylin Software و Tongxin Software سیستم‌عامل‌هایی را توسعه داده‌اند که می‌توانند جایگزین ویندوز در رایانه‌های سازمانی و دولتی شوند.

این روند تنها به سیستم‌عامل محدود نیست. چین پیش‌تر برنامه‌هایی را برای جایگزینی رایانه‌های دارای برند‌های خارجی در سازمان‌های مرکزی دولت نیز دنبال کرده و برخی نهاد‌های حساس دولتی نیز استفاده از گوشی‌های آیفون را محدود یا ممنوع کرده‌اند.

چرا این تصمیم برای مایکروسافت مهم است؟

چین حذف ویندوز از دستگاه‌های دولتی را جلو انداخت | پکن به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا

چین همچنان یکی از بازار‌های مهم مایکروسافت محسوب می‌شود، اما فعالیت این شرکت در این کشور طی سال‌های اخیر تحت تأثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی، محدودیت‌های فناوری و سیاست‌های پکن برای حمایت از محصولات داخلی قرار گرفته است.

مایکروسافت طی سال‌های گذشته بخشی از فعالیت‌های خود در چین را کاهش داده و تعدادی از دفاتر و فعالیت‌های مشترک خود را تعطیل کرده است. با این حال، این شرکت همچنان برای ارائه خدمات ابری و هوش مصنوعی به برخی شرکت‌های چینی در این کشور حضور دارد.

به همین دلیل، حذف ویندوز از سیستم‌های دولتی را باید بخشی از روند بزرگ‌تری دانست که می‌تواند حضور شرکت‌های فناوری آمریکایی در بخش‌های حساس اقتصاد چین را محدودتر کند.

این تصمیم ارتباطی با جنگ فناوری آمریکا و چین دارد؟

اگرچه مقام‌های چینی دلیل دقیق تصمیم اخیر را به‌طور عمومی اعلام نکرده‌اند، این اقدام در شرایطی رخ داده که رقابت فناوری میان چین و آمریکا شدت گرفته است.

پکن طی سال‌های اخیر تلاش کرده است در حوزه‌های حساسی مانند تراشه، هوش مصنوعی، سیستم‌عامل و زیرساخت‌های دیجیتال، وابستگی خود به شرکت‌های آمریکایی را کاهش دهد.

در سوی دیگر، محدودیت‌های صادراتی آمریکا نیز دسترسی شرکت‌های چینی به برخی تراشه‌های پیشرفته و فناوری‌های ساخت نیمه‌رسانا را محدود کرده است. چین در نتیجه به شرکت‌های داخلی مانند هواوی و Cambricon برای توسعه شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی و سایر تراشه‌های پیشرفته بیشتر تکیه می‌کند.

در چنین شرایطی، سیستم‌عامل نیز به بخشی از رقابت راهبردی دو کشور تبدیل شده است.

چین می‌خواهد اکوسیستم فناوری مستقل خود را بسازد

اقدام اخیر را می‌توان بخشی از تلاش چین برای ایجاد یک اکوسیستم فناوری مستقل دانست؛ اکوسیستمی که از سیستم‌عامل و پردازنده گرفته تا هوش مصنوعی و رایانش ابری را پوشش دهد.

این سیاست در سال‌های آینده می‌تواند پیامد‌های مهمی برای شرکت‌های آمریکایی داشته باشد. هرچه سازمان‌های دولتی و شرکت‌های چینی بیشتر به نرم‌افزار‌ها و سخت‌افزار‌های داخلی مهاجرت کنند، سهم شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، اینتل و انویدیا از بخش‌های حساس بازار چین می‌تواند کاهش پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.